Un home de 59 anys d'edat va morir ahir al matí a Vigo després de patir diverses picades de vespes quan realitzava tasques de desbrossament en una finca. El mort, Juan Rodríguez González, ha alertat a la seva esposa, qui es trobava amb ell, després de patir l'atac dels insectes, però tot seguit es va desplomar, segons han informat fonts policials.

La primera alerta del succés es va rebre a tres quarts d'onze del matí. A aquesta hora es donava avís al 061 que es precisava assistència sanitària per a un home que havia patit la picada d'un insecte en una finca en la qual estava treballant amb la seva dona, a la qual s'arriba per un petit i curt sender. Els sanitaris traslladats en ambulància li van practicar maniobres de reanimació allà mateix, però no van poder salvar-li la vida. A la zona va acudir també, alertada pel 112 a dos quarts del matí, una patrulla de la Policia Nacional. Fonts policials van concretar que la víctima va caure després de patir aparentment les picades de diverses vespes. El que no va transcendir és si era al·lèrgic al verí d'aquests insectes. Després de l'aixecament del cadàver, el mort va ser traslladat a l'Hospital Nicolás Penya per a la realització de l'autòpsia.

El succés va causar commoció en aquesta zona. Encara que segons expliquen els veïns el mort i la seva dona no residien allà, tenen una finca a la qual anaven amb freqüència ja que la dona és natural d'aquesta parròquia. "Avui [per ahir] estaven netejant aquest terreny perquè volien plantar uns arbres", explica Carmen Rodríguez, una veïna de 57 anys. Va ser la primera a anar-hi alertada pels crits de la dona. Ella i el seu marit van avisar els serveis d'emergència. "Jo estava i la dona estava molt nerviosa, li vaig dir que ja parlava jo amb l'ambulància; ella suplicava 'que vinguin ja!", Afirma Carme, que assenyala que els sanitaris van trigar molt temps a arribar. Fonts del 061, mentrestant, afirmen que l'assistència es va realitzar en el temps adequat.

Carme i altres residents de Camiño de Cocho da Laxe afirmen que en aquesta zona hi ha moltes vespes. "Les negres són les pitjors, són dolentíssimes, cal tenir molta cura", assenyalava una de les veïnes.

Pel que fa a la intervenció en Cíes, que va derivar en el trasllat a l'hospital en helicòpter d'una jove que va patir una reacció al·lèrgica després d'una picada de vespa, van ser els socorristes que van alertar al 112, que al seu torn va avisar al 061.