El magnat Donald Trump va acceptar la seva nominació com a candidat republicà a la presidència dels EUA amb un discurs en què va prometre «llei i ordre» per restaurar la grandesa d'un país que veu en alarmant declivi. «En aquesta contesa per la Casa Blanca, jo sóc el candidat de la llei i l'ordre», va proclamar davant d'un públic entregat durant Convenció Nacional Republicana al pavelló Quicken Loans de Cleveland (Ohio).

El magnat immobiliari, tot un neòfit que mai abans ha ocupat un càrrec polític, va estar a l'altura de la seva nit estel·lar en la convenció amb el seu discurs més conseqüent i «presidencial» des que va llançar la seva insòlita campanya fa poc més en un any. Va ser el moment crucial en la transformació d'un magnat impulsiu i una estrella televisiva amb tendència a insultar cap a un polític amb opcions de guanyar la presidència dels EUA.

L'al·locució, d'una hora i quinze minuts (la més llarga en una convenció des de 1972), va resultar una colofó ??feliç a una setmana marcada per les divisions del seu partit al voltant de la seva nominació i les polèmiques, com el suposat plagi del discurs pronunciat davant la convenció per la seva dona, l'exmodel eslovena Melania Trump.

El multimilionari, que va ser presentat a l'escenari per la seva filla Ivanka, una figura decisiva en la seva campanya, va pintar un quadre fosc dels EUA com una nació afeblida i humiliada i es va postular com el salvador que pot evitar el desastre. «La nostra convenció arriba en un moment de crisi en la nostra nació», va destacar Trump, amb to autoritari i un fons de banderes nord-americanes.

«Els atacs a la nostra policia -va continuar- i el terrorisme a les nostres ciutats amenaça la nostra forma de vida. Qualsevol polític que no percebi aquest perill no està preparat per liderar el nostre país», va afirmar el magnat, entre els crits dels delegats.

Donald Trump també es va erigir en «la veu» de l'«oblidada» classe treballadora, aquesta «gent que treballa dur, però que ja no té una veu».