Els jutjats turcs van posar en llibertat ahir 758 soldats i 62 cadets detinguts per la seva suposada participació a l'intent de cop d'Estat del 15 de juliol, segons informava ahir el diari Habertürk. Se'ls ha decretat la posada en llibertat sense càrrecs.

Els militars són part dels 989 detinguts en un dels ponts sobre el Bósforo que els colpistes van bloquejar durant la nit. Van haver-hi tirotejos contra civils desarmats amb nombroses víctimes mortals.

Després de pendre'ls declaració, el jutjat d'Istanbul, seguint la proposta de la Fiscalia els va alliberar en considerar que no havien disparat contra la multitud, assenyala el diari Sözcü. Un altre jutjat va acordar alliberar 62 cadets d'una acadèmia militar detinguts pels mateixos fets. Continuaran en presó preventiva 1.531 militars per tirotejos contra civils en tres punts d'Istanbul.

Hi ha unes deu mil persones en presó preventiva acusades de vincles colpistes, entre ells més de cinc mil militars, dels quals 151 són generals o almirants, uns tres mil són oficials, un miler de soldats rasos i uns set-cents cadets. També hi ha 1.348 jutges i 737 fiscals.