El responsable d'Organització de Podem, Pablo Echenique, va afirmar, respecte de la polèmica sobre el pagament en negre que hauria fet a un assistent personal, que ni tan sols té «clar» que «haver deixat de comptar amb ell estigui del tot bé», ja que vivia dificultats econòmiques.

Echenique va assenyalar que «potser hauria d'haver tingut més paciència, ja que es tracta d'una persona amb greus problemes econòmics. No tinc ni tan sols clar que haver deixat de comptar amb ell estigui del tot bé, perquè si algú ho passa malament, és bon treballador i li tens estima, potser tenia l'obligació personal de comptar amb ell».

El diari El Heraldo de Aragón va publicar diumenge que el secretari d'Organització de Podem, número tres de la formació de Pablo Iglesias, no només hauria estat pagant en negre un assistent personal per la seva situació de dependència entre 2015 i aquest any, sinó que abans, entre 2012 i 2013, també li hauria abonat pagaments sota la mateixa modalitat.

Echenique va lamentar que es publiquin aquestes «petites dades» sobre les dates amb la finalitat d'«estirar» l'assumpte en «període estival», quan no hi ha tanta afluència de temes per «omplir» els continguts dels mitjans. Es va remetre a l'hemeroteca per recordar que ell mai ha parlat de dates des que va sorgir la controvèrsia, perquè «com qualsevol família normal», no té «tot apuntat en un paper».

«Les dates les posen altres, traient una petita dada cada dia perquè se segueixi parlant del tema», va insistir el responsable d'Organització de Podem moments abans de manifestar que «espero que no estiguem avorrint gaire la gent».