02 de agost de 2016
02.08.2016

Feijóo farà coincidir les eleccions gallegues amb les basques el 25 de setembre

Mariano Rajoy decideix que Alfonso Alonso, actual ministre de Sanitat en funcions, sigui el candidat del Partit Popular?a lehendakari

02.08.2016 | 00:00
Feijóo va qualificar la seva decisió de «seriosa i responsable».

Les eleccions gallegues se celebraran el proper 25 de setembre, va anunciar el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo. D'aquesta manera, aquests comicis coincidiran per tercera vegada consecutiva, després de 2009 i 2012, amb les eleccions basques, convocades divendres passat pel lehendakari, Iñigo Urkullu, una decisió que va considerar «seriosa i responsable».
Núñez Feijóo va assegurar que «no seria seriós ni responsable convocar les eleccions gallegues una setmana o uns dies més tard que País Basc només per complir amb el que vaig dir, que serien a l'octubre, prèviament». El mandatari gallec va indicar que celebrar les eleccions més enllà del 25 de setembre no seria positiu ni per a Galícia ni per a Espanya, «donada la situació política que estem vivint en aquest moment, perquè perllongaria la inestabilitat que generen els diferents processos electorals a què ens hem vist sotmesos en els últims mesos», va afegir.
En un altre ordre de coses, el president del PP basc i ministre de Sanitat en funcions, Alfonso Alonso, serà el candidat popular a lehendakari, el que l'obligarà a renunciar al seu càrrec en el Govern central per ser incompatible legalment amb encapçalar la candidatura electoral. «Ha estat un orgull poder servir el meu país i haver tingut la sort de fer-ho en aquest Ministeri. Ha estat una experiència extraordinària, però crec que vaig a una major i més important. Cada moment té la seva il·lusió i el seu incentiu. Està molt bé estar al Govern d'Espanya, però també està molt bé tornar a casa i defensar les teves idees», va manifestar.
Paral·lelament, Pili Zabala serà la candidata a lehendakari de Podem Euskadi a les eleccions del 25 de setembre, després de vèncer en les primàries que ha celebrat en els últims dies aquest partit. Zabala era la proposta per la direcció del partit per ser l'aspirant a lehendakari i les bases van ratificar la seva candidatura en rebre 2.167 vots, un 52% dels emesos. Pili Zabala és germana de Jose Ignacio Zabala. víctima dels GAL.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook