El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, veu la negativa de les meses del Congrés i del Senat a la petició de CDC per tenir grup propi com una «decisió política» de «partits totalitaris» que volen «negar la paraula» a Catalunya. Tot i això, Puigdemont els va recordar que «de moment no tenir grup propi no es correspon amb no tenir diputats».

Resposta a Rivera

El president de la Generalitat va ironitzar sobre aquesta qüestió en assegurar que no li sorprendria que «algú que confon desitjos amb realitats pensés que també sobren els diputats escollits pels ciutadans de Catalunya». Puigdemont va respondre també de manera directa el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que es vantava d'haver liderat la negativa al grup propi del PDC: «Feliçment els vuit diputats es mantenen intactes».

Per part seva, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va interpretar la negativa de la Mesa del Congrés a que Convergència tingui grup parlamentari propi a la cambra baixa com un càstig per haver participat del debat de les conclusions de la comissió del Procés Constituent.

«És evident que és allò que sembla, una represàlia contra una formació que forma part de la majoria independentista, per la votació del passat dimecres al Parlament», va sentenciar Munté. I és que, la també vicepresidenta del nou PDC considera que la formació «té dret a tenir grup propi al Congrés» perquè «existeixen precedents i informes favorables». «Però tot i això, la voluntat de les formacions polítiques, abanderades pel PP, ha estat negar aquest dret», va concloure.