El president de Ciutadans, Albert Rivera, va assegurar estar preocupat per l'«entossudiment» i l'«egoisme» de Mariano Rajoy i Pedro Sánchez i els va demanar «sentit comú» i d'Estat perquè pugui començar la legislatura, tot advertint-los que Espanya «no té temps» i no se la pot «condemnar» al bloqueig.

Durant una intervenció a la reunió del seu grup parlamentari al Congrés, Rivera va assenyalar que «no n'hi ha prou» amb que només Ciutadans sigui responsable, sinó que sobretot han de ser-ho el PP i el PSOE. «Ara estem a les seves mans», va dir Rivera als seus diputats després de la reunió entre Rajoy i Sánchez. Una trobada en què cap dels dos ha estat a l'altura de la «responsabilitat» que els toca, va assenyalar el líder de la formació taronja, que els va demanar «no que governin junts», sinó que s'asseguin a negociar.

En aquest context, va sol·licitar al cap de l'Executiu en funcions que «es llegeixi» el document del Rei, on el monarca li encarrega la formació de govern, i acordi la data de la investidura amb la presidenta del Congrés, Ana Pastor. Al líder del PSOE el va emplaçar a escoltar les recomanacions de l'expresident del Govern Felipe González i d'altres dirigents del seu partit que han demanat als seus que s'abstinguin en la investidura de Rajoy. «Quan no es pot governar ni es té un govern alternatiu, no es pot obligar el país a una crisi sense precedents», va avisar.

Reunió amb Rajoy

Rivera es reunirà avui amb Rajoy, a qui li traslladarà la decisió que ha pres el seu partit de passar del no a l'abstenció, un gest que fa «no per Rajoy, sinó per Espanya», va destacar, i també que espera comptar amb el PP per a totes les reformes prioritàries que creu que es necessiten portar a terme.

Des de l'«autoritat» d'un partit «que s'ha mullat» i que seguirà fent-ho, va assegurar, Rivera va demanar a les dues principals forces que «no facin perillar» l'estabilitat política perquè, entre altres coses, planeja una multa de 6.000 milions d'euros de Brussel·les per incompliment del dèficit.