Una dona ha mort i cinc persones més han resultat ferides per un home amb un ganivet al centre de Londres dimecres a la nit, segons ha confirmat aquesta matinada la Policia Metropolitana, que investiga si es tracta d'un atac terrorista.

Segons el relat oficial, la policia ha estat avisada després que un home fos vist en possessió d'un ganivet ferint a les persones a Russell Square.

La Policia de la capital britànica ha relacionat el succés amb possibles "problemes mentals" de l'agressor. Encara que no es descarta que el sinistre estigui relacionat amb el terrorisme, el comandant de Scotland Yard, Mark Rowley, ha afirmat que la "salut mental" de l'atacant és la "principal línia de recerca" sobre la qual es treballa.

Un home de 19 anys va ser detingut després que els agents li disparessin amb una pistola elèctrica després de l'incident, ocorregut en Russell Square, la qual cosa ha portat a la Policia Metropolitana de Londres a incrementar els seus dispositius policials amb la col·laboració del cos d'agents antiterroristes.

Rowley ha relatat que la policia va rebre l'avís a les 22.30 del dimecres, hora local, després que un home fos vist en possessió d'un ganivet ferint a les persones a la citada plaça. Els oficials van acudir juntament amb el Servei d'Ambulàncies al lloc del sinistre, on sis persones estaven ferides, encara que poc temps després una dona, de 60 anys i sobre la qual no s'han donat més detalls, va ser declarada morta. Es desconeix de moment l'estat de les altres persones ferides, segons va precisar l'agent de la Policia Metropolitana de Londres.

"Les primera indicacions suggereixen que la salut mental -de l'agressor- és un factor significatiu en aquest cas i aquesta és nostra principal línia de recerca", ha recalcat Rowley. No obstant això, ha confessat que en aquest moment mantenen la "ment oberta" sobre les possibles causes d'aquest incident, inclosa la possibilitat que es tracti d'un atac terrorista com els recentment ocorreguts a Europa.

El comandant ha fet una crida a la "calma", sense perdre la "vigilància i l'alerta", després del succés amb arma blanca que ha portat a la Policia Metropolitana a incrementar notablement els seus dispositius.