La direcció del PSOE va celebrar que «finalment Rajoy s'hagi posat a treballar i a caminar» amb el que anomena «les dretes» per aconseguir la investidura. «Rajoy ha de buscar amb les dretes la majoria que li permeti treure la investidura com va treure les votacions de la Mesa de la Cambra», van afegir les mateixes fonts del PSOE.

Els socialistes van assegurar que «respecten» la decisió de Rivera de negociar amb el candidat del PP «renunciant a la seva petició que Rajoy no sigui el candidat», però li van exigir ??que «respecti les decisions del PSOE i del seu Comitè Federal». «El PSOE, a diferència del PP, no criticarà ni entorpirà les negociacions amb altres partits», van afegir.

El PSOE va rebutjar que la pressió de la investidura i que no hi hagi terceres eleccions recaigui sobre el Partit Socialista, com sembla pretendre Rajoy. Com va explicar Sánchez i com ratifiquen persones properes a ell, el PP pot conformar una majoria alternativa sense comptar amb el PSOE.

Per part seva, la portaveu adjunta de Units Podem, Irene Montero, va demanar al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que triï entre «la vella guàrdia» socialista on «alguns barons volen donar govern al PP» i el partit que aposta perquè guanyi «el progrés» i «un procés polític de canvi».

La diputada i cap de gabinet de Pablo Iglesias va reiterar que «els numeros donen» i que el PSOE, que es troba en una «conjuntura històrica», té la clau per decidir si a Espanya hi ha un govern de Mariano Rajoy o de progrés.

Un govern «desastrós»

Montero va assenyalar que un govern del Partit Popular seria «desastrós» i el PSOE ha de decidir si vol continuar en aquesta via, si aposta per la del canvi o per unes terceres eleccions, ja que, va afirmar, «seguim en la mateixa situació que l'anterior a la reunió de dimarts» i que, de moment, el que saben és que Rajoy segueix sense els suports necessaris.