El sumari del cas ADIF referent al tram d'Alta Velocitat entre Alacant i Múrcia no només quantifica el forat de 18 milions d'euros desviat dels fons públics atorgats per ADIF per a la construcció del tram. Els informes de la Guàrdia Civil, de l'Agència Tributària i també del Servei de Duanes descriuen el «modus operandi» utilitzat per facturar serveis que mai es van fer a través d'un sobrecost en les obres i principalment a través de l'emissió de factures falses que elaboraven empreses «inactives» creades per desviar diners públics d'un AVE que encara no ha arribat al seu destí.

Un informe de la Guàrdia Civil i de l'Agència Tributària de març d'aquest any incorporat al sumari del cas revela que la trama de l'AVE va crear sis empreses fantasma «que suposadament van emetre facturació falsa per obres no realitzades en els treballs de reposició d'infraestructures hidràuliques afectades per la construcció de la plataforma de l'AVE en els terrenys titularitat de les comunitats de regants, segons el Jutjat Privatiu d'Aigües d'Orihuela».

Per part seva, la portaveu del PP a Les Corts Valencianes i exconsellera d'Infraestructures amb els governs de Francisco Camps i Alberto Fabra, Isabel Bonig, va negar haver rebut regals de la suposada trama corrupta. Bonig va acusar el PSOE i la diputada de Compromís Mireia Mollà d'acusar-la de manera infundada i per fer «política barata i baixa».

«Ens sembla increïble que el PSOE i la senyora Mollà estiguin utilitzant aquest tema. Són informacions en què en cap moment es diu el nom ni un llistat de persones. No es poden fer aquestes insinuacions, perquè sap que les competències en matèria d'adjudicacions l'AVE no són de la Conselleria», va afegir.