Un home va ferir dues policies amb un matxet a Charleroi (sud de Brussel·les) al crit de "Al·là és gran", després d'això va ser abatut a trets pels agents i va acabar morint poc després a l'hospital. L'atac es va produir cap a les dues del migdia a la zona de control de la central de la policia a Charleroi, on l'agressor va treure el matxet de la seva motxilla i va carregar contra dues dones policies.

L'agressor va causar amb el matxet ferides profundes al cap d'una agent, que va ser traslladada a l'hospital Notre Dame de Charleroi i haurà de ser operada. La seva vida no està en perill, va assenyalar la policia local, que va precisar que l'altra agent que va ser atacada només va resultar ferida lleument.

L'atacant, per la seva banda, va ser abatut amb diversos trets al tòrax i la cama per part d'una tercera policia i va ser traslladat a l'hospital Marie Curie en estat greu, i va morir poc després quan havia de ser operat d'urgència.

La Policia Científica, la Fiscalia i l'alcaldessa en funcions, Françoise Daspremont, van acudir al lloc dels fets, on es va aixecar un perímetre de seguretat. El primer ministre belga, Charles Michel, va condemnar "enèrgicament" l'atac en un missatge de la xarxa social Twitter, en què va expressar la seva solidaritat amb les dues policies víctimes i les seves famílies.

"Seguim de prop la situació", va explicar, mentre que el ministre d'Interior, Jan Jambon, va qualificar de "menyspreable" l'atac i va expressar el seu suport a les agents ferides, als seus col·legues i famílies, i va assegurar que l'Òrgan belga de Coordinació per a l'Anàlisi de l'Amenaça (OCAM) ha començat a avaluar la situació.

De moment, l'alerta antiterrorista es manté en el nivell 3, un esglaó per sota del màxim, el que implica que l'amenaça és "greu, possible i creïble però sense dades concretes que apuntin a una amenaça imminent". L'exèrcit es manté desplegat als carrers des dels atemptats de París del novembre passat.

La localitat de Charleroi va ser utilitzada com a base per gihadistes que van tenir relació amb els atemptats de París de novembre de 2015 i amb els de Brussel·les del març passat.