La cursa per arribar a la Casa Blanca és una batalla que es lliura en nombrosos fronts i la candidata demòcrata, Hillary Clinton, domina amb claredat la disputa pel vot dels famosos davant del seu rival republicà, Donald Trump, de cara a les eleccions nord-americanes del 8 de novembre.

Les convencions nacionals dels dos partits, que es van celebrar a la segona meitat de juliol, van ser un bon termòmetre per calibrar els suports de persones notòries del món de l'espectacle, els esports o els negocis que tenen ambdós aspirants. Així, l'exsecretària d'Estat va comptar per a la seva nominació oficial amb la presència de Meryl Streep, Alicia Keys, Katy Perry, Elizabeth Banks, Sarah Silverman, Lena Dunham o bé les llatines America Ferrara i Eva Longoria.

"Si vostès saben la seva història, Texas solia ser part de Mèxic. La meva família mai va creuar la frontera, la frontera ens va creuar a nosaltres", va explicar Longoria. "Quan Donald Trump ens anomena criminals i violadors, està insultant famílies nord-americanes. El meu pare no és un criminal ni un violador, de fet és un veterà dels Estats Units", va insistir l'actriu durant el seu discurs.

En canvi, la Convenció Nacional Republicana va ser molt menys interessant per a les revistes del cor i els paparazzi, ja que entre els oradors van figurar com celebritats els actors Scott Baio i Antonio Sabato Jr. Però Trump es va poder rescabalar fa només uns dies quan va rebre un important reconeixement per part de la llegenda del cinema Clint Eastwood, qui és un declarat republicà. En una entrevista publicada a la revista Esquire, el popular actor i director va dir que, si ha de triar entre Clinton i Trump, aposta per aquest últim i va destacar la seva animadversió pels "llepaculs" i la correcció política.

Malgrat l'opinió del protagonista de Harry el brut, nombroses personalitats de la indústria audiovisual nord-americana han atorgat la seva confiança a la campanya de Clinton i han donat continuïtat així a la tradició liberal que històricament ha caracteritzat Hollywood. George Clooney i Leonardo DiCaprio han organitzat esdeveniments de recaptació de fons per a la demòcrata, i cares tan conegudes com Bryan Cranston, Kerry Washington, Neil Patrick Harris, Shonda Rhimes, Meg Ryan o Julianne Moore van aparèixer al juliol entre els signants d'una carta oberta contra Trump "i l'odiosa ideologia que representa". Altres pesos pesants del cinema com Robert De Niro, J.J. Abrams, Sharon Stone o Tom Hanks també van advocar, en diferents ocasions, per què Clinton es converteixi en la primera presidenta en la història dels Estats Units.

A més, els artistes llatins han destacat en la contesa electoral, ja que, a més de les ja esmentades Longoria o Ferrara, el porto-riqueny Ricky Martin i la mexicana Salma Hayek van fer campanya a favor de l'exprimera dama nord-americana.

El món de la música també s'ha bolcat amb exemples molt destacats com els de Stevie Wonder, Beyoncé, John Legend, Christina Aguilera i Pharrell Williams. Des de l'esfera dels negocis, els bons desitjos per a la demòcrata van arribar amb el segell de Michael Bloomberg, Warren Buffett, George Soros i Mark Cuban.

Els exjugadors de bàsquet Earvin "Magic" Johnson i Kareem Abdul-Jabbar i l'editora de Vogue Anna Wintour també es van alinear en el bàndol de Clinton, de la mateixa manera que ho van fer personalitats polièdriques tan influents com Martha Stewart, Ellen DeGeneres i Oprah Winfrey.

Suport al magnat

Des del cinema, els actors Chuck Norris, Jon Voight i Kirstie Alley han promès el seu vot al polèmic magnat. També li han donat suport l'exboxejador Mike Tyson, l'exjugador de bàsquet Dennis Rodman i l'exllluitador Hulk Hogan, mentre que l'estrella de futbol americà Tom Brady ha mostrat la seva simpatia i amistat per Trump, però sense apostar per la seva candidatura explícitament.

La figura del country Loreta Lynn, la rapera Azealia Banks i el rocker Kid Rock apareixen també entre els que van alçar la veu pel candidat republicà. El magnat dels casinos Sheldon Adelson i el màxim responsable de la Fórmula1, el britànic Bernie Ecclestone, també van donar el seu suport a Trump perquè sigui el futur president.