Evan McMullin, exagent de la CIA i exdirector de política del Partit Republicà a la Cambra de Representants dels EUA, va anunciar que presentarà una candidatura presidencial independent per atraure els conservadors desafectes amb Donald Trump, l'aspirant oficial de la formació. McMullin va assegurar que «mai és massa tard per fer el correcte». «Els Estats Units mereixen alguna cosa millor que Donald Trump o Hillary Clinton. M'ofereixo humilment com un líder que pot donar una opció a milions de conservadors desafectes», va explicar el nou aspirant.

McMullin és un expert en política de Defensa i Exteriors, però un desconegut per als nord-americans, el que li augura poques possibilitats d'esdevenir una alternativa real a Trump. L'exagent de la CIA, que mai ha ocupat un càrrec electe, llança oficialment la seva campanya amb el suport d'importants donants republicans que no volen donar suport a la candidatura de Trump.

McMullin ha estat molt crític amb Trump des d'abans del seu nomenament com a candidat oficial del Partit Republicà per a la Presidència en les eleccions de novembre. L'exempleat de la CIA ha estat l'únic aspirant, de moment, en formalitzar una candidatura alternativa al magnat, després de mesos de rumors sobre terceres opcions properes als republicans.

Trump, que mai ha militat en el Partit Republicà ni ha ocupat un càrrec electe, es va fer el mes passat amb la nominació a la Convenció Nacional Republicana a Cleveland (Ohio) sense la presència d'algunes de les principals figures de la formació. Els xocs entre Trump i diversos representants de la cúpula republicana han estat continus.

Paral·lelament, Trump va prometre «la major revolució fiscal al país des l'expresident Ronald Reagan», amb una important rebaixa impositiva, i va qualificar la seva rival demòcrata, Hillary Clinton, com «la candidata del passat». Trump va anunciar un pla econòmic que inclou «rebaixes d'impostos per a la classe mitjana».