L'incendi forestal que va començar fa sis dies a l'illa de La Palma, i que ahir va quedar estabilitzat, ha afectat el 6,8 per cent de la superfície de l'illa, un total de 4.863,99 hectàrees. «L'incendi no està controlat ni extingit», va assegurar la consellera de Sostenibilitat del Govern de Canàries, Nieves Lady Barreto, qui eva afegir que el foc si està estabilitzat dins del seu perímetre.

La baixada notable de les temperatures, fins i tot amb l'entrada de boira, va facilitar l'estabilització d'aquest foc, que ha afectat 2.396,70 hectàrees del municipi de El Paso; 1.621,22 de Fuencaliente; 816,71 hectàrees de Mazo i 29,36 hectàrees de Los Llanos de Aridane.

Barreto va advertir que a partir d'avui està previst un nou augment de les temperatures, fet pel qual s'intentarà controlar el foc abans que es comenci aquesta nova onada de calor anunciada per als propers dies. A més, va explicar que la població ha d'estar alerta perquè no es tornin a produir incendis com aquest, que va començar dimecres passat a l'àrea rural de Jedey per una suposada imprudència d'un jove alemany, que va cremar paper higiènic.