Mig centenar d'exalts càrrecs republicans que van ocupar llocs de seguretat nacional van publicar una carta en què van expressar la seva oposició a la candidatura de Donald Trump pel partit conservador en considerar-lo un «perill». En la missiva, els republicans asseguren que «Trump no està qualificat per ser comandant en cap» i que serà un «president perillós que posarà la nostra seguretat nacional i benestar en perill».

No obstant això, el text no dóna un suport explícit a la candidatura de la demòcrata Hillary Clinton, tot i que asseguren que «Trump no és la resposta» als dubtes que desperta l'exsecretària d'Estat. Els signants critiquen la «falta de caràcter, valors i experiència», així com de coneixement bàsics per governar del magnat, fet que debilitaria els Estats Units a tot el món.

«El senyor Trump ha demostrat una manca d'entesa repetida de l'interès nacional dels Estats Units i dels seus complexes desafiaments diplomàtics, les seves indispensables aliances i els valors democràtics en els quals es basa la política exterior nord-americana», afegeix la carta. La declaració es tanca amb una conclusió categòrica: «Estem convençuts que al Despatx Oval, Trump serà el més irresponsable president de la història nord-americana».