Nou incendis segueixen actius a Galícia, quatre dels quals, els declarats a les localitats corunyeses de Santiago i Porto do Son i a les de Pontevedra de Crecente i Arbo, presenten risc per a la població, segons dades de la Xunta, que va revelar que s'han cremat 5.500 hectàrees en els últims dies.

A Santiago de Compostel·la, a la parròquia de Fecha, es manté l'alerta per la proximitat de les flames al nucli de Vilar do Rei per l'incendi declarat dimecres, i que segons les últimes estimacions, afecta una superfície de 800 hectàrees. Al lloc treballen un tècnic, 9 agents, 27 brigades, 14 motobombes, 3 pales, 7 helicòpters i 4 avions, a més d'efectius de la Unitat Militar d'Emergències.

A la localitat corunyesa de Porto do Son, el foc va cremar unes 880 hectàrees a les parròquies de Xuño, Caamaño i Bara, encara que en aquesta última les flames han quedat controlades.

En aquest incendi, també declarat en situació d'alerta pel risc per a la població, van intervenir ahir 3 tècnics, 13 agents, 41 brigades, 19 motobombes, 2 pales, 11 helicòpters i 5 avions, i també d'efectius de la Unitat Militar d'emergències.