El vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va demanar al Partit Popular que, abans de presentar una contraoferta, respongui les condicions que li ha plantejat el seu partit per donar suport a la investidura de Mariano Rajoy.

Villegas va fer aquestes declaracions en la presentació a Santiago de Compostela de Cristina Losada com a candidata del partit a la Presidència de la Xunta de Galícia, on el representant de la formació taronja es va comprometre a seure a negociar un pacte d'investidura un cop s'hagin acceptat les "propostes concretes" de Ciutadans. El membre del partit que lidera Albert Rivera va descartar, en qualsevol cas, la seva entrada en un govern encapçalat per Rajoy.

"No ens fiem del senyor Rajoy ni de la seva lluita contra la corrupció", va expressar Villegas, que va precisar que si estan disposats a donar suport a un govern del PP és per la situació de "bloqueig" sorgida després de la repetició de les eleccions generals al juny.

Davant la dificultat que suposa per a Ciutadans -va afirmar- negociar amb un partit imputat per finançament irregular, va considerar que aquest és "el mal menor" i "anar a unes terceres eleccions seria molt pitjor".

"El que ha estat excessiu en aquest país és el que s'ha robat", va assenyalar Villegas, que va valorar aquesta mesura com una forma de "recuperar la confiança" dels ciutadans en els polítics i d'acabar amb els privilegis d'aquests últims. També es va referir a la proposta per crear una comissió d'investigació sobre el presumpte finançament irregular del PP presentada pel PSOE al Congrés.