Almenys 10 nens van morir i 28 van resultar ferits en un atac dissabte passat contra una escola a la província de Saada, al nord del Iemen i feu dels rebels houthis, segons l'últim recompte de Metges Sense Fronteres (MSF).

L'organització, que anteriorment va informar de set morts, va assenyalar que totes les víctimes en el bombardeig a l'escola religiosa de la zona de Haydan, propera a la frontera amb Aràbia Saudita, tenien entre 8 i 15 anys. L'ONG no va precisar l'origen del bombardeig, però Saada ha estat blanc en els últims dies d'atacs de la coalició àrab, liderada per Aràbia Saudita, contra els rebels houthis. De fet, l'agència Saba, en mans dels hutíes, va denunciar ahir que un bombardeig de l'aliança militar contra aquesta escola havia causat la mort a almenys sis nens, una dona i un ancià.

Unicef va confirmar l'atac i va lamentar que amb la intensificació de la violència a tot el país en l'última setmana, el nombre de nens morts i ferits per atacs aeris, combats als carrers i mines terrestres ha augmentat "considerablement".

L'agència de l'ONU va fer una crida a totes les parts en el conflicte iemenita a respectar i complir amb les obligacions en virtut del Dret Internacional, que exigeix limitar els atacs a objectius militars i combatents per evitar el dany als civils.

Un total de 272 civils han mort i 543 han resultat ferits en el conflicte del Iemen en els últims quatre mesos, malgrat l'alto al foc acordat el 10 d'abril passat, va informar ahir l'Oficina de l'Alt Comissionat per als Assumptes dels Drets Humans de l'ONU. La coalició àrab encapçalada per Aràbia Saudita ha intensificat a més els atacs aeris contra posicions dels houthis i les seves forces aliades des de la fi de les converses de pau a Kuwait el 6 d'agost passat.