La ciutat nord-americana de Milwaukee (Wisconsin) va viure diumenge la segona nit consecutiva de protestes per la mort d'un home negre armat a mans d'un policia, també afroamericà, amb el resultat d'almenys dues persones ferides. Les protestes de diumenge van ser menys massives i destructives que les de la nit de dissabte, segons va informar el diari local Milwaukee Journal Sentinel.

No obstant això, un jove de 18 anys va ser traslladat a un hospital amb una ferida greu causada per un tret, d'acord amb la Policia de Milwaukee. La Policia va detallar que un agent també va ser portat a un hospital després d'haver resultat ferit per una pedra llançada contra un cotxe patrulla.

El governador de Wisconsin, Scott Walker, va autoritzar el desplegament de la Guàrdia Nacional a Milwaukee per a evitar que es repetissin les protestes de la nit de dissabte, que van derivar en enfrontaments dels manifestants amb la policia i l'incendi de diversos negocis i d'una gasolinera. Els disturbis van tenir com a desencadenant la mort en la tarda de dissabte d'un jove de 23 anys, que va intentar fugir a peu quan els agents van detenir l'automòbil en què viatjava. El mort va ser el jove negre Sylville Smith, que portava una pistola semiautomàtica, i el policia que li va disparar, també negre, no va ser identificat i estarà de baixa mentre duri la investigació estatal sobre el que ha passat. Segons el relat policial, Smith era un home amb "un llarg historial de detencions" i viatjava en un vehicle amb un acompanyant quan va ser detingut per dur a terme una activitat "sospitosa".

Milwaukee és ara, doncs, el nou escenari de les protestes contra la violència policial als Estats Units després de les viscudes des de fa dos anys en ciutats com Ferguson (Missouri) o Baltimore (Maryland) arran de la mort d'homes negres a mans d'agents.