La investidura del nou president espanyol es presenta tan complicada que, ahir, dirigents del PP de Madrid apel·laven fins i tot a la intervenció divina per fer-la possible. En aquest context, el portaveu adjunt del PP a l'Ajuntament de Madrid, Íñigo Henríquez de Luna, implorava, ahir, a la Virgen de la Paloma, patrona "castissa" de Madrid, que intercedeixi perquè es trenqui el bloqueig i Mariano Rajoy sigui investit president, perquè "ha de prevaler l'interès general d'Espanya".

A això, el regidor socialista a l'Ajuntament de Madrid Antonio Miguel Carmona responia que el PSOE és l'únic partit que ha obert un debat sobre què fer davant la investidura de Mariano Rajoy, una situació de bloqueig que només depèn de l'"alçada" dels polítics, i no pas de la Virgen de la Paloma. "Quan els polítics no tenen suficient alçada, ni la Verge desbloqueja les situacions", va declarar abans d'assistir a la missa d'homenatge a la Virgen de la Paloma, preguntat sobre si li va a demanar a la patrona castissa de Madrid que desbloquegi la situació política. "Desbloquejar la situació no depèn de la Verge, dependrà de l'alçada dels polítics", deia Carmona.

De la seva banda, la portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de la capital espanyola, Begoña Villacís, afirmava que en el seu partit s'espera que "el silenci" que aquests dies manté el PSOE serveixi perquè "unifiquin criteris i postures" i arribin a "l'abstenció com a resultat final". Villacís, en declaracions als periodistes abans de participar en els actes per la festivitat de la Verge, criticava l'actitud dels socialistes i del seu secretari general, Pedro Sánchez, ja que "no és seriosa en un partit que hauria de tenir sentit d'Estat". El que s'està demanant al PSOE és que tingui un "comportament responsable" i se sumi a Ciutadans a l'oposició a un PP en minoria, ha dit la dirigent del partit d'Albert Rivera abans d'incidir que perquè això ocorri, "abans ha d'haver-hi govern". De la seva banda, El coordinador federal d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, reclamava al PSOE que "no es resigni" i intenti explorar un govern alternatiu, perquè "encara no hi ha res escrit" perquè el líder del PP, Mariano Rajoy, sigui el proper president del Govern. Garzón, que ahir visitava la Fira de Màlaga, va manifestar als periodistes que cal "fer més esforços" per buscar una alternativa a un executiu encapçalat per Rajoy i que alhora impedeixi la celebració d'unes terceres eleccions.