Els contractes que suposadament la Regidoria de Cultura de València va adjudicar de forma fraudulenta durant l'etapa de María José Alcón com a regidora arriben als 7,5 milions d'euros i les mordidas que els van reportar als investigats arribarien a uns 38.000 euros. Així es desprèn del sumari de la peça separada del cas Imelsa sobre els contractes municipals, el secret dels quals es va aixecar divendres i en què estan investigats Alcón i el seu exmarit Vicente Burgos, l'exgerent d'Imelsa Marc Benavent, l'exassessor Pere Aracil i diversos empresaris.

En l'acte que dóna lloc a l'obertura d'aquesta peça separada, el jutge assegura que les converses gravades entre 2005 i 2006 per Benavent revelen «un enriquiment personal» pel cobrament de comissions il·legals per l'adjudicació de contractes per a neteja de la Llotja i les Torres de Quart, la conservació dels ponts de Serrans i Trinitat, la construcció i explotació del centre cultural la Rambleta i altres de relacionats amb la Mostra de Cinema.

El contracte de neteja i manteniment de les façanes interiors i exteriors de la Llotja es va adjudicar al novembre de 2003 a Estudis Mètodes de la Restauració (EMR), el representant legal era Carlos Vicent Gil, per una mica més d'un milió d'euros, als quals es va afegir al setembre de 2005 una ampliació de 448.000 euros, adjudicada a la mateixa empresa.

Segons els investigadors, en aquest cas hi ha «indicis» que Benavent va cobrar una mordida de 9.000 euros, que posteriorment va lliurar a Alcón.

En el cas de les obres de neteja i consolidació de les Torres de Quart, el concurs va ser adjudicat al març de 2006 a la UTE formada per Compañía Levantina de Edificación y Obras Públicas (Cleop) i Contratos y obras empreses constructora, representades per Carlos Turró i Alejandro Serra, per 1,4 milions.

També aquí s'assenyala que hi ha indicis que Turró va lliurar a ?Benavent 20.000 euros, que va repartir amb Alcón i Alfonso Rus, llavors president del PP de la província de València i de la Diputació. En aquest cas, segons el sumari, el benefici obtingut pels denunciats és «econòmic», com reflecteix un enregistrament a Alcón, on assenyala que «li corresponen 20.000 euros, 10.000 per a ella, 5.000 per a ell -Benavent- i 5.000 per al partit».

Aquestes converses entre Alcón i Benavent reflecteixen la seva estratègia per adjudicar aquest contracte a Cleop que, segons Benavent, «és una de les que està finançant al partit».

Les obres de conservació i restauració dels ponts històrics de Serrans i la Trinitat es van adjudicar al febrer de 2007 també a EMR per més de 2,3 milions i tres anys després es va adjudicar a la mateixa empresa una modificació ampliatòria de més de 320.000 euros. En aquesta adjudicació, els investigadors tenen indicis del pagament d'una mordida per part de l'empresari Carlos Vicent Gil tot i que «en una quantitat no determinada».

Les converses gravades entre Alcón i Benavent assenyalen «amb tot luxe de detalls» com van a adjudicar al marge de la llei tres contractes de «gales, hostesses i publicitat» relacionats amb la XXVII Mostra de València celebrada el 2006.