L'advocat de l'acusació particular en el cas contra els cinc sevillans empresonats per la violació múltiple denunciada per una jove durant els passats Sanfermines, Carlos María Bacaicoa, està convençut que els acusats «seran condemnats». «Evidentment s'han de condemnar, així de clar», va manifestar l'advocat, qui va sostenir que les proves són «contundents» de manera que no li agradaria estar «en la pell dels advocats dels acusats».

Els cinc, entre ells un militar i un guàrdia civil que ha estat apartat del servei, es troben empresonats i han estat processats per cinc ?delictes d'agressió sexual i un ?delicte de robatori amb violència o intimidació. El magistrat els prendrà declaració el pròxim 2 de setembre.

El lletrat Carlos María Bacaicoa es va pronunciar respecte a això en un moment en què continuen sortint a la llum diverses informacions relacionades amb el cas, com per exemple uns missatges de Whatsapp que han estat difosos durant la jornada d'ahir per diversos mitjans de comunicació, en els quals els acusats presumeixen de la seva actuació a través de missatges de text que inclouen expressions com «follant-nos-en una entre els cinc» o «puta passada de viatge», i presumeixen d'haver gravat en vídeo els fets pels quals ara estan processats.

L'advocat no va entrar a comentar aquests missatges, ja que encara no ha rebut cap notificació del jutjat respecte a això i, per tant, per a ell és com «si no existissin», però va lamentar que, si són certs, s'assabenti abans la premsa que no pas els mateixos advocats. Després d'apuntar que pel que s'ha vist en premsa «el seu contingut no és tan aclaparador com l'àudio i el vídeo» existent, sí que va considerar que el jutge prendrà les mesures pertinents.

Un bon seguiment

Respecte a com s'esta duent a terme el cas, va opinar que el jutjat número 4 de Pamplona està portant «d'allò més bé la instrucció» i que la interlocutòria del jutge està «molt ben fonamentada i raonada». Així mateix va voler comentar que el procés «avança veloçment» i «practicant els mitjans de prova que han de practicar».

L'advocat ha compartit més la decisió del jutge de denegar a les defenses enregistraments realitzats amb el telèfon mòbil d'un dels acusats, ja que és «fonamental preservar la identitat de la víctima, amb independència d'altres garanties que calgui prendre com garantir que no hi hagi manipulacions de suports de vídeo». L'advocat de la jove va opinar que ara mateix «treure aquest instrument del jutjat és molt delicat».

D'altra banda, el lletrat va indicar que la víctima, una jove madrilenya, «tot i que és una persona molt forta», està «altament afectada» per tot el que ha passat, ?igual que la seva família, malgrat que per l'altre costat estan «molt contents amb el tracte rebut a Pamplona en l'àmbit d'institucions».