21 de agost de 2016
21.08.2016

Les víctimes d'Spanair demanen augmentar les ajudes i aclarir l'accident

La presidenta de l'associació deixa clar que no reclamen que "taxin la vida" dels seus familiars, sinó que s'apliqui la normativa internacional

21.08.2016 | 00:00
Familiars de les víctimes, ahir, a l´acte de Madrid.

Els familiars de les víctimes de l'accident d'Spanair han demanat que s'incrementin les ajudes i s'equiparin a l'atorgada en un cas per l'Audiència de Barcelona, però deixen clar que no estan demanant que "taxin la vida" dels seus familiars sinó que només volen que s'apliqui la normativa internacional que regula la responsabilitat de les aerolínies davant dels danys soferts pels passatgers.
La presidenta de l'Associació d'Afectats pel Vol JK5022, Pilar Vera, va posar èmfasi en aquesta idea en el primer dels actes que es va celebrar a Madrid, ahir, per commemorar el vuitè aniversari de la tragèdia. A preguntes dels periodistes sobre la resolució de l'Audiència de Barcelona per a un dels casos, que va comportar un augment de la indemnització, Vera, molt emocionada, va demanar que "no se centrin en els diners". "No estem demanant que taxin la vida dels morts, estem dient que donaríem tot el que tenim perquè tornessin", va indicar. Vera va lamentar que vuit anys després de la tragèdia no se'n sàpiga el motiu: "Ningú no ens ha dit per què van morir; l'informe oficial no diu per què van morir. Reivindiquem la veritat de la tragèdia", va demanar. I va insistir: "No sóc hereva legal de la meva neboda; jo no estic lluitant per diners, estic lluitant perquè la normativa internacional que tenen els passatgers del transport aeri s'apliqui a Espanya, com s'aplica als països de la resta del món". Durant l'ofrena floral es va llegir un comunicat manifestant que "sense justícia no es tancarà mai la ferida". També van advertir l'Estat que "està obligat" a donar-los una resposta que "calmi l'immens dolor". De la mateixa manera, demanen valentia als jutges per augmentar les ajudes; que es reobri el procés per depurar responsabilitats i que el Congrés acordi una comissió d'investigació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook