Un total de 468 civils han mort, entre ells cent nens i 57 dones, entre el 31 de juliol i el passat dissabte, per atacs aeris i combats amb artilleria a la ciutat d'Alep i la província homònima, al nord de Síria.

L'Observatori Sirià de Drets Humans va informar ahir que 172 d'aquests civils van perdre la vida per bombardejos d'avions i helicòpters de guerra a barris de l'est de la ciutat d'Alep, sota el control de l'oposició armada siriana.

A més, 163 persones van morir en atacs amb projectils disparats pels rebels sirians a zones de l'oest de la ciutat, que estan controlades per les forces lleials al règim sirià. Així mateix, una dona i un home van morir en atacs dels insurgents al barri Al Sheikh Maqsud, d'Alep, sota el control de milicians kurds.

Un total de 130 civils van perdre la vida en el mateix període per bombardejos aeris i helicòpters en zones rurals de l'oest, el sud i el nord de la província d'Alep.

Finalment, l'Observatori va explicar que un home va morir per trets de franctiradors en una ruta que connecta la ciutat d'Alep amb la localitat d'Afarin.

Ahir, la mateixa ONG va informar que un total de 108 efectius governamentals i combatents rebels han mort en una setmana d'enfrontaments i bombardejos al sud de la ciutat d'Alep.

Fa tres dies, l'enviat especial de l'ONU per a Síria, Staffan de Mistura, va demanar a les parts en conflicte una pausa humanitària d'almenys 48 hores per permetre l'entrada d'ajuda. Tant Rússia, aliada del règim de Damasc, com l'oposició siriana han donat la benvinguda a aquesta treva, encara que de moment la violència prossegueix a la ciutat.