El fort terratrèmol de 6,2 graus de magnitud a l'escala oberta de Richter que aquesta matinada de dimecres ha sacsejat el centre d'Itàlia ha provocat la mort d'almenys 120 persones, segons ha confirmat el primer ministre italià Matteo Renzi. A més, "desenes" de persones estan desaparegudes sota les runes de centenars d'habitatges i edificis. Les autoritats temen que el balanç de víctimes segueixi augmentant.

Quan als ferits, no se sap la xifra ja que encrara estan arribant persones als hospitals pròxims, com el de la ciutat de Rieti o L'Aquila, ja que els centres mèdics de la zona han patit també danys. El personal de l'hospital d'Amatrice, que ha quedat inaccessible pel sisme, atén els ferits que van arribant en una esplanada.

L'alcalde d'aquets poble, Sergio Pirozzi, ha assegurat que hi ha "desenes de morts" i que són "tants" que no poden fer un balanç oficial.

Segons Pirozzi, la prioritat és rescatar les persones atrapades sota la runa. L´alcalde ha admès que "la meitat del poble ha desaparegut", i que les comunicacions són molt difícils perquè els accessos al poble han quedat afectats. El poble està sense llum i s´han habilitat espais a la zona esportiva per tractar els ferits.

El sisme s'ha produït a les 03:36 amb una magnitud de 6,2 graus i epicentre entre les localitats de Amatrice i Accumoli, a la província de Rieti, al Laci (Lazio en italià). L'hipocentre s'ha situat a uns 4 quilòmetres de profunditat, segons l'Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia.

Els mitjans de comunicació van informant de com, a poc a poc, van essent rescatades persones vives de la runa, com el cas d'un home de 65 anys a Accumoli, trobat sota una casa que s'ha enfonsat totalment.

A Pescara del Tronto han estat rescatats dos nens de 4 i 7 anys a qui la seva àvia, amb la qual estaven en el moment del sisme, va fer ficar-se sota el llit quan va començar a sentir el tremolor.

L'alcalde d'Accumoli, Stefano Petrucci, ha explicat que la zona està completament destrossada i que s'està excavant entre la runa per localitzar possibles persones atrapades.

El terratrèmol no és el primer que afecta aquesta regió italiana. De fet, l´epicentre del sisme d´aquesta matinada és a només 60 kilòmetres de L´Aquila, on l´any 2009 un terratrèmol de 6,3 graus de magnitud va provocar més de 300 morts i un miler de ferits