La diputada alemanya Petra Hinz deixarà el seu escó al Parlament federal (Bundestag) i es donarà de baixa com a membre del Partit Socialdemòcrata (SPD), després d'haver estat pressionada per les seves pròpies files a dimitir per haver-se inventat el seu currículum acadèmic.

Segons informava ahir el diari Westdeutsche Zeitung, la parlamentària va comunicar per via notarial al president del Bundestag, Norbert Lammert, que deixarà el 31 d'agost el seu lloc en la cambra, en la qual va entrar l'any 2005. Així mateix, va comunicar que deixa la militància de l'SPD, partit en què va ingressar l'any 1980, el 5 de setembre.

La decisió segueix el constrenyiment de la direcció del partit a què deixés el seu lloc de diputada, sota pena d'expulsar-la de la formació, enmig de la revolada causada després de revelar-se a mitjan juliol que pràcticament s'havia inventat tot el seu currículum.

Hinz va reaccionar primer a les revelacions periodístiques demanant disculpes, a través del seu advocat, «a tots els que van confiar» en ella, en una declaració dirigida als seus companys de partit i col·laboradors.