L'equip negociador d'Albert Rivera va posar sobre la taula de negociació amb el Partit Popular una bateria de mesures sobre Catalunya que passen per modificar el model educatiu del país, per fer front al procés sobiranista, per un nou sistema de finançament i per l'impuls d'infraestructures com el corredor del mediterrani. Així ho va confirmar el secretari d'Organització de la formació taronja que en un recés de la reunió que C's i el PP estan portant a terme per a la investidura de Mariano Rajoy.

Villegas va explicar que la seva formació vol que el document que la seva formació negocia aquest dies amb els populars contempli «el trilingüisme» a l'escola catalana així com un compromís explícit per fer que la Generalitat compleixi les sentències dels tribunals contra el model d'immersió. «Anem malament si ens trobem en un país que no es compleixen les sentències judicials», va remarcar el dirigent de Ciutadans.

Així mateix, va explicar que en el paquet de mesures que afecten Catalunya la seva formació exigeix «un pacte per Espanya» contra la celebració de «referèndums sobiranistes» o «actuacions que portin al trencament de la sobirania nacional, la igualtat i unió dels ciutadans». «No crec que hi hagi cap problema per arribar un acord sobre aquest aspecte», va apuntar José Manuel Villegas.

Durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, va assenyalar que Ciutadans també posarà sobre la taula de negociació altres compromisos com el corredor del mediterrani ja que, a parer seu, és «una estructura de país que vertebra Espanya i que augmenta la competitivitat de la zona». D'altra banda, va afegir que plantejaran la modificació «urgent» del sistema de finançament que contempli «els principis d'igualtat, transparència i solidaritat», però que no perjudiqui les zones i territoris més competitius de l'Estat com són Balears, Madrid, Catalunya o el País Valencià. «No es pot seguir amb l'actual situació i exigirem que en un temps breus s'obri el procés per treballar per a una nova llei de Finançament autonòmic», va concloure Villegas.

Un sistema «caduc»

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va assegurar ahir que el trilingüisme és un model «superat i caduc» perquè parla de percentatges. En una entrevista a RAC1, la titular d'Ensenyament va admetre que és «molt preocupant» que Ciutadans «torni a fer un debat ideològic d'un tema que és pedagògic» i els va demanar que «deixin la llengua en pau».