EL secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat després de la seva reunió aquest dilluns al matí amb Mariano Rajoy que la trobada era "perfectament prescindible" perquè el candidat del PP no ha ofert "res" al PSOE sinó que "simplement" l'ha responsabilitzat que la seva investidura aquesta setmana al Congrés no vagi a tirar endavant. "I és responsabilitat exclusiva del senyor Rajoy, de la seva incapacitat per articular una majoria suficient", ha assegurat el líder socialista.

Sánchez ha deixat clar que el PSOE mantindrà el no a la investidura de Rajoy una vegada estudiat també l'acord del PP amb Ciutadans. "Si volíem més raons, les hem trobat en un acord de govern que no rectifica els elements nuclears de les lleis imposades pel PP amb majoria absoluta: reforma laboral, reforma educativa o de com posterga la reforma constitucional que necessita obrir el país", ha dit.

Rajoy i Sánchez tanquen en 25 minuts la reunió prèvia al debat d'investidura

El president del PP, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, han conclòs en 25 minuts la reunió que han mantingut per intentar buscar un acostament amb vista a la investidura del candidat popular a la Presidència del Govern espanyol aquesta setmana al Congrés.

Tots dos s'han aixecat de la taula a les 13,35 hores d'aquest dilluns, sense arribar a la mitja hora des que s'han deixat fotografiar i gravar pels periodistes. Rajoy pretenia aconseguir l'abstenció de Sánchez, que manté el no al dirigent popular.

El cap de l'Executiu en funcions ha intentat mantenir una reunió amb el secretari general dels socialistes amb la finalitat de convèncer-lo que canviés de posició. Pedro Sánchez va posar com a condició que s'hagués fixat la data d'investidura i una vegada que aquesta es va fixar per al dia 30 d'agost, el gabinet de Moncloa va tornar a intentar una trobada amb el líder socialista.

Tot i això, i tenint en compte que els populars ja estaven negociant amb Ciutadans, Sánchez s'ha estimat més que aquesta reunió es produís una vegada que l'acord amb els del partit taronja s'hagués tancat.