Els professors francesos van denunciar més de 600 casos de radicalització islamista entre l'alumnat entre setembre de 2015 i principis de 2016, va revelar la ministra d'Educació, Najat Vallaud Belkacem, a Le Parisien. Vallaud Belkacem va assegurar que aquesta informació s'ha obtingut gràcies al pla de protecció escolar llançat després de l'atemptat gihadista contra la revista satírica Charlie Hebdo, al gener de 2015.

El Govern va instar llavors a parar especial atenció als alumnes que semblin haver entrat en un procés de radicalització i va demanar als directors de cada centre estar informats de les situacions «més delicades», per examinar les condicions d'escolarització i el seguiment d'aquests joves. Tot i que en un primer moment «els mestres temien convertir-se en substituts de la policia», les denúncies de radicalització a les escoles proven, segons la ministra, que la preocupació pel terrorisme s'ha intensificat a França.

Paral·lelament, el ministre francès d'Interior, Bernard Cazeneuve, va destacar que es reforçarà la formació dels imams dins d'un pla que busca reorganitzar la relació entre l'Islam i França per fer front de manera més efectiva a la radicalització. «Necessitem un islam amb els dos peus posats a la República, que parli a tots els musulmans de França i digui que la pertinença a la República va en primer lloc», va assenyalar.

Per altra banda, França retrà un homenatge nacional als 86 morts i més de 400 ferits en l'atemptat del 14 de juliol passat a Niça, quan milers de persones contemplaven els focs artificials locals en el dia de la Festa Nacional. Els familiars de les víctimes van donar la notícia després de reunir-se amb el president, François Hollande.