El candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, va reptar la seva rival, Hillary Clinton, a publicar el seu historial mèdic detallat, després que el seu entorn hagi difós rumors sobre que la dirigent demòcrata amaga suposats problemes de salut. «Crec que els dos candidats, la deshonesta Hillary i jo, hem de publicar historials mèdics detallats. Jo no tinc cap problema a fer-ho! Hillary?», va escriure Trump en el seu compte de la xarxa social Twitter, sense obtenir resposta.

Portaveus i seguidors de Trump, que té 70 anys, qüestionen contínuament la salut de Clinton, de 68, a les xarxes socials i tertúlies polítiques. La més destacada d'aquestes veus és la de l'exalcalde de Nova York Rudy Giuliani, qui anima els que dubten de la salut de la demòcrata a entrar a Internet i escriure «la malaltia de Hillary Clinton».

Per a l'exsecretària d'Estat, aquests rumors només són «part de l'estratègia boja» de Donald Trump, com va dir recentment a la cadena ABC. El metge de Clinton ha assegurat repetidament que el seu estat de salut és adequat per ostentar un càrrec com el de presidenta dels Estats Units. Trump va publicar al desembre una carta de la seva doctora en la qual assegurava que el magnat seria «la persona més sana elegida president».