El grup terrorista Estat Islàmic (EI) va confirmat la mort del seu portaveu, Abu Mohammad al Adnani, durant una «inspecció de les operacions militars» dels gihadistes a la província siriana d'Alep, al nord del país. En un comunicat emès a través de les xarxes socials, l'EI va assegurar que el «lluitador» i «màrtir» va perdre la vida «després d'un llarg viatge de sacrificis i defensa davant l'apostasia».

En la nota, emesa per l'Estat d'Alep (divisió territorial establerta per l'EI a les àrees que controla), la filial de l'EI a Alep va amenaçar els «covards apòstates» i els que «subjecten la creu» que els «traurà la son». «Ja ha nascut una generació al país de l'islam que estima la mort més que la vida», afegia el text, difós a través de les xarxes socials.

Anteriorment, l'agència de notícies Amaq, afiliada als gihadistes, havia informat que Al Adnani va morir quan supervisava les operacions dels combatents de l'EI a Alep, encara que no va oferir més detalls sobre el lloc exacte. Segons una font militar anònima citada per Amaq, el líder gihadista va morir «durant la inspecció de les operacions per repel·lir les campanyes militars contra Alep».

L'EI té presència a la província septentrional d'Alep, on lluita contra el règim sirià, les milícies kurdes i alguns grups rebels oposats als gihadistes. Al Adnani, de nacionalitat siriana i el nom veritable del qual era Taha Sobhi Falaha, era el portaveu oficial del grup i solia emetre missatges d'àudio a través d'internet, però poques vegades se l'ha vist en imatges.

En un altre ordre de coses, el Departament d'Estat dels EUA va oferir una recompensa de 3 milions de dòlars per qualsevol informació que condueixi a la localització de Gulmurod Khalimov, un exmilitar de Tadjikistan que va rebre entrenament als Estats Units i que està considerat un líder de l'EI. Abans d'unir-se al grup gihadista, Khalimov, que també apareix identificat com Halimov, va ser franctirador de les Forces Armades de Tadjikistan i comandant d'una unitat d'operacions especials associada al Ministeri d'Interior.