01 de setembre de 2016
01.09.2016

Esteban retreu a Rajoy no haver fet «ni un gest» per acostar-se al PNB

El polític basc assegura que l'acord entre PP i C's mostra «que no els interessa el nostre vot»

01.09.2016 | 07:16
Aitor Esteban, portaveu del PNB?al Congrés dels Diputats.

El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, va retreure al PP no haver fet «ni un gest, ni un senyal» per apropar-se al PNB, una formació que «no va néixer per solucionar els problemes de Govern d'Espanya». Esteban va reiterar el vot en contra de la seva formació a Rajoy i va afirmar, però, que el PNB està obert al diàleg.
Va destacar que l'acord PP-Ciutadans i el discurs de dimarts de Rajoy evidencien que «ni els interessa el nostre vot ni tenen intenció de redirigir la seva estratègia a una política en què imperi el diàleg institucional per sobre de la imposició a través de recursos judicials, ni pensen tractar Euskadi en una relació bilateral sinó considerant-la una comunitat autònoma més subjecta a les decisions del poder central per sobre del marc constitucional pactat».
Esteban va voler recordar al Partit Popular que «quan estigueu disposats a l'acord, a no recórrer als tribunals, a no diluir les competències autonòmiques i a complir l'Estatut totalment, a arribar a un nou acord bilateral en les relacions Euskadi-Estat reconeixent que els bascos som una nació amb voluntat majoritària de ser així considerats, llavors truqueu-nos».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema