La primera ministra britànica, Theresa May, va deixar clar que no convocarà un segon referèndum sobre la Unió Europea (UE) després de celebrar una reunió amb els seus ministres, la primera després del recés de l'estiu i que va estar centrada en el Brexit. La líder conservadora va reunir el seu Govern a la residència de Chequers, als afores de Londres, abans que la setmana que ve es reprenguin les sessions del Parlament britànic.

Durant la trobada, la cap del Govern va insistir que «Brexit significa Brexit» i que rebutjarà qualsevol intent «per la porta del darrere» perquè el Regne Unit romangui al bloc europeu, en clara referència a una segona consulta.

El Regne Unit va votar a favor de sortir de la Unió Europea en l'històric referèndum celebrat el passat 23 de juny, el que va forçar la dimissió del conservador David Cameron com a primer ministre, substituït setmanes després per May, antiga ministra d'Interior.

«Mirarem els propers passos que necessitem prendre i també les oportunitats que se'ns presenten mentre forgem un nou paper del Regne Unit en el món», va dir May als seus ministres.

Davant els comentaris d'alguns polítics aquest estiu sobre si el Regne Unit hauria de convocar un segon plebiscit, la política tory va assenyalar que «hem de seguir sent molt clars que Brexit significa Brexit, i que farem que sigui un èxit».

«Això vol dir que no hi haurà un segon referèndum, cap intent de romandre a la UE per la porta de darrere, i que complirem amb això», va puntualitzar la primera ministra. L'objectiu de la reunió era avaluar els passos a seguir en relació amb el Brexit, després que May demanés als ministres abans de les vacances que s'estudiessin les oportunitats de la sortida de la UE per als seus departaments.