Els partidaris del chavisme i els opisitors es van manifestar ahir pels carrers de Caracas, una ciutat que s'ha convertit en un polvorí que podria explotar en qualsevol moment. Així, la plataforma veneçolana d'oposició Mesa de la Unidad Democrática (MUD) va anunciar al final d'una marxa multitudinària un programa de protestes per demanar la data del referèndum per revocar el mandat del president, Nicolás Maduro, entre les quals va anunciar la «Presa de Veneçuela».

«Convocarem la Presa de Veneçuela, de 24 hores de durada, exigint la realització immediata del referèndum revocatori», el dia després que es fixi la recollida del 20 per cent de suports necessaris per a la consulta, va anunciar la MUD a través d'un manifest llegit pel seu secretari executiu, Jesús Torrealba, davant desenes de milers de partidaris congregats a l'est Caracas.

«Els opositors tenaços i els chavistes decebuts, els pobres de sempre i els empobrits d'ara, tots som un sol poble, una sola nació, que exigeix ??i necessita canvis», va afirmar Torrealba acompanyat dels dirigents opositors. Enmig de «la Presa de Caracas», com es va anomenar a la marxa opositora celebrada a la capital veneçolana, la MUD va anunciar altres actes amb els quals es va declarar en «protesta permanent» fins a aconseguir que les autoritats electorals activin el revocatori.

Paral·lelament, milers de manifestants chavistes es van concentrar a l'avinguda Bolívar de Caracas per expressar el seu suport a la gestió del president Nicolás Maduro i en «defensa de la pau». L'activitat, que va acabar amb un acte en el qual va intervenir el cap d'Estat, va comptar també amb la presència del vicepresident del país, Aristóbulo Istúriz.