Almenys 14 persones van resultar mortes i altres 60 ferides després d'una explosió ocorreguda en un mercat a la ciutat de Davao, al sud-est de Filipines. El portaveu de la Presidència de Filipines, Ernesto Abella, va assenyalar que encara es desconeixen les causes de la deflagració, ocorreguda cap a les onze de la nit hora local. «L'explosió ha causat la mort d'almenys 10 persones i n'ha ferit 60 més, però no tenim encara una causa exacta de la mateixa, ho estems investigant», va afirmar Abella.

Fins a la zona de l'explosió es van desplaçar nombrosos policies de la unitat d'Operatius de l'Escena del Crim per investigar les causes de la deflagració. «Estem portant a terme una investigació exhaustiva per determinar les causes de l'explosió i s'han establert punts de control a totes les zones de sortida de la ciutat», va assegurar el cap de la Policia de la província de Davao, Manuel Gaerlan. Per la seva banda, el director de la Policia Nacional de Filipines, Ronald de la Rosa, va declarar l'alerta roja a la ciutat meridional.

El president filipí, Rodrigo Duterte, que ha estat al capdavant de Davao durant més de dues dècades, havia viatjat ahir fins a la ciutat per presenciar la inauguració d'una terminal de transport marítim. Duterte va ser elegit president en les eleccions del passat maig i la seva campanya presidencial es va basar en la mà dura contra les drogues. El fill del president i actual alcalde de Davao, Paolo Duterte, va explicar que el seu pare es trobava lluny del lloc on es va produir l'explosió.

La deflagració va tenir lloc en una zona concorreguda de la ciutat, prop de l'hotel d'alt nivell Marco Polo, popular entre els turistes i homes de negocis.

Davao es troba a l'illa meridional de Mindanao, una convulsa zona de Filipines on operen diversos grups rebels, entre ells Abu Sayyaf, un grup radical islàmic que s'ha declarat seguidor de l'Estat Islàmic i que ha protagonitzat alguns dels atacs terroristes més sagnants del país.

Dilluns passat, enfrontaments entre Abu Sayyaf i l'Exèrcit de Filipines a la ciutat meridional de Patikul, a la província de Sulu, van deixar almenys 15 soldats i uns 30 rebels morts.