El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va dir ahir que el seu partit no vol "terceres eleccions", al mateix temps que va demanar a les "forces del canvi", en al·lusió a Podem i Ciutadans, que "no donin una tercera oportunitat" al president del Govern en funcions, Mariano Rajoy. Sánchez va fer aquestes declaracions a Sant Sebastià, en l'acte polític de presentació de les candidatures socialistes a les eleccions autonòmiques basques en el qual va intervenir al costat de la líder del partit a Euskadi i aspirant a lehendakari, Idoia Mendia.

El líder del PSOE va recordar que el "vot contrari d'alguns" a la seva investidura en l'anterior legislatura va suposar donar una "segona oportunitat" a Mariano Rajoy i els va demanar que no li donin ara "una tercera oportunitat"."Els socialistes complim amb la nostra paraula. Vam dir que no facilitariem un Govern de Mariano Rajoy i hem complert amb la paraula del canvi. Espero que la resta de formacions facin el propi", va agregar Sánchez, sense citar expressament a cap moment durant la seva al·locució a Podem i Ciutadans.

Sánchez va opinar que el Partit Popular i, en particular, el mateix Mariano Rajoy "hauria de preguntar-se com és possible que fa poc mes de quatre anys i mig collís una de les majories absolutes més importants de la història de la democràcia i avui sigui el president del Govern pitjor valorat". "Sense cap dubte això té molt a veure amb la fallida de la seva paraula davant els espanyols, amb haver utilitzat la crisi com a excusa per cercenar la democràcia", amb "els casos de corrupció" i amb la "instrumentalització de les institucions públiques", va afegir.

El líder socialista va dvertir de l'existència d'una "suposada amenaça", que és "falsa", sobre la necessitat inexcusable que hi hagi uns nous Pressupostos Generals de l'Estat per poder actualitzar les pensions i els sous dels funcionaris. "Rajoy menteix i ho sap", va recalcar Sánchez, qui va instar el president del Govern en funcions a presentar un decret de llei al Congrés dels Diputats, que aprovarà el grup parlamentari socialista, per actualitzar les pensions i els sous dels funcionaris.

Sánchez va anar més enllà en assegurar que en el cas que el PP no ho faci la setmana vinent, serà el Partit Socialista el que presenti una iniciativa parlamentària a aquest efecte. Sánchez creu que el PP està "jugant ja a unes terceres eleccions", però va advertir que el PSOE no les vol.