Malgrat els reiterats intents dels Estats Units i Rússia per acabar la cimera del G-20 amb un acord per a un alto el foc a Síria, l'assumpte més discutit pels líders durant la cimera a Hangzhou (est de la Xina), la cita va concloure sense que s'aconseguís un pacte. La certa esperança que encara existia d'acabar la cimera amb un acord sobre la taula es va esvair a mitja jornada, quan fonts diplomàtiques van anunciar el fracàs de les negociacions entre les delegacions dels EUA i Rússia, encapçalades pel secretari d'Estat, John Kerry, i el ministre d'Exteriors, Serguei Lavrov.

Les dues parts havien estat buscant acostar postures des de diumenge per segellar un pacte que permetés l'enviament de més ajuda humanitària a Síria, després d'infructuoses reunions a Moscou, Washington i Ginebra en les passades setmanes. Però ahir tampoc va poder ser: «Reduir les diferències que hi ha és una negociació molt difícil, i encara no hem tancat un acord», va reconèixer Barack Obama en una roda de premsa al final de la cimera.

Obama va prendre el relleu de Kerry i, després que no hi hagués consens entre el seu cap de diplomàcia i Lavrov, es va reunir amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, durant uns llargs 90 minuts de «converses sinceres i directes».

Tots dos, va assegurar el president dels EUA després en la seva compareixença, van acordar que els seus equips continuaran les negociacions en els propers dies, sense especificar on, i després de mantenir «converses productives sobre com seria un alto el foc real», després del colossal fracàs d'allò pactat al febrer.