Isabelle Dinoire, la dona francesa sotmesa el 2005 al primer trasplantament parcial de cara del món, va morir el passat 22 d'abril als 49 anys, va assenyalar l'hospital universitari d'Amiens, en què va ser operada. La dona va perdre la vida «com a conseqüència d'una llarga malaltia», va explicar aquest centre hospitalari en un comunicat, amb el qual va confirmar la notícia filtrada pel diari Le Figaro, i va dir que no va informar abans a la premsa per preservar la intimitat de la família «en aquests moments dolorosos».

Segons Le Figaro, els tractaments que havia de rebre la dona per evitar el rebuig li van provocar l'aparició d'un càncer. L'hivern passat va patir un nou episodi de rebuig de la zona trasplantada i va perdre una part de l'ús dels llavis, va afegir el diari en la seva edició digital.

Dinoire havia perdut els llavis, part del nas i la barbeta en ser atacada per la seva gossa al maig de 2005. L'operació per intentar reconstituir-le li cara, al novembre d'aquell any, va durar més de 15 hores.

La seva primera aparició pública després d'aquell procés va tenir lloc al mes de febrer de l'any 2006, en una conferència multitudinària a l'hospital que va ser transmesa en directe per televisions de tot el món.

Visiblement emocionada i una mica cohibida per tot l'enrenou relacionat amb el seu cas, la dona va expressar en aquesta intervenció davant els mitjans el seu desig de recuperar una vida «normal» i va confiar que el seu trasplantament parcial de cara servís per ajudar els altres.

Des de l'any 2005, segons va recordar el mitjà francès, s'han efectuat més de 30 trasplantaments de cara a tot el món amb diversos resultats.