La cancellera alemanya, Angela Merkel, va defensar de nou la seva gestió de la crisi dels refugiats davant les constants i creixents crítiques i va demanar unitat a les forces parlamentàries per combatre l'avanç populista d'Alternativa per a Alemanya (AFD) i recuperar la confiança dels ciutadans.

Els refugiats i els successius èxits electorals del partit dretà van centrar el debat general celebrat al Bundestag (cambra baixa) amb motiu dels pressupostos de 2017, on Merkel va advertir que l'AFD suposa un «desafiament» per a tots els partits tradicionals, als quals va instar a «mesurar» el llenguatge, evitar una escalada en els discursos i a no entrar en el joc dels populistes.

Buscar «petits avantatges» partidistes només afavorirà els que guanyen vots amb «eslògans i respostes aparentment fàcils» als problemes del país, va alertar Merkel amb un missatge dirigit, més que a l'oposició, a les forces de la gran coalició i als seus socis conservadors de Baviera, que reclamen des de fa mesos posar un límit a l'entrada de refugiats.

«Si ens aferrem a la veritat, guanyarem. I recuperarem el que és més important, el que necessitem, la confiança de la gent», va manifestar la cancellera, qui va aconsellar no «insultar» els votants de l'AFD.