L'exprimer ministre britànic David Cameron va anunciar la seva intenció de renunciar al seu escó al Parlament britànic, dos mesos després d'haver dimitit com a cap del Govern. Cameron, de 49 anys i que va cedir el poder després del referèndum sobre la permanència del Regne Unit a la Unió Europea (UE), deixarà vacant el seient corresponent a la circumscripció anglesa de Witney, que ocupava des de 2001.

El polític conservador va assenyalar en un comunicat que la seva presència a la Cambra dels Comuns podria ser una «distracció» de cara a les «importants decisions» que afronta en els propers mesos la seva successora, Theresa May. «Dono suport completament a Theresa May i confio plenament en què el Regne Unit prosperarà sota el seu sòlid lideratge», va afirmar Cameron, que espera construir una nova «vida fora de Westminster», però que no va oferir detalls sobre els seus plans de futur.

«Espero continuar jugant un paper de servei públic i fer contribucions reals i útils al país que estimo», va assenyalar l'antic líder conservador, que amb la seva renúncia obre el procés per celebrar una elecció parcial en la seva circumscripció.

Cameron va destacar que té els seus «propis punts de vista sobre diversos assumptes» als quals s'enfronta el Govern britànic, que prepara les negociacions amb Brussel·les per abandonar la Unió Europea. «Com a exprimer ministre, és molt difícil seure a l'escó sense constituir una enorme distracció sobre el que està fent el Govern», va assenyalar. Cameron va assumir el lideratge del Partit Conservador el 2005 i va arribar cinc anys després a Downing Street, despatx del primer ministre britànic.