La policia ha detingut a Leganés (Madrid) un home anomenat El Mexicà i considerat un dels caps a Espanya de la banda criminal Mara 18, una organització originària del Salvador dedicada al tràfic de drogues i armes, els segrestos exprés i extorsions a empresaris.

L'arrestat compta amb nombroses reclamacions judicials i portava documentació falsa en el moment de la detenció, que ha estat possible gràcies a la col·laboració dels serveis policials d'Hondures i El Salvador. Els dos països van advertir el govern de Madrid que responsables de la Mara 18 en aquests països havien donat instruccions als seus membres perquè posessin en marxa les seves activitats a Espanya.

La Mara 18 té diversos líders a nivell internacional que es troben interrelacionats entre ells per marcar les directrius per les quals ha de guiar-se l'organització. La majoria d'aquestes persones es troben actualment a la presó, des d'on planifiquen i organitzen l'activitat d'aquest grup. Fruit de les gestions realitzades, els investigadors van aconseguir identificar i localitzar un dels líders d'aquesta organització a Espanya.