El Tribunal Suprem ha imposat una condemna de dos anys i 10 mesos de presó a un caporal primer de l'Exèrcit que va assetjar sexualment durant 7 anys un subordinat seu a la caserna de El Vacar, de Còrdova. Segons els fets provats de la sentència, entre setembre de 2007 i gener de 2014 la víctima «va suportar i no va consentir» una sèrie de conductes per part del caporal primer «consistents en proposicions, expressions, tocaments i insinuacions de caràcter sexual».

La condemna és pel Codi Penal Militar, de manera que es produeix pel tipus concret de «tracte degradant a un subordinat», amb una pena de dos anys i deu mesos i l'obligació d'indemnitzar la víctima amb 3.000 euros i el pagament del 50% de les seves costes processals.

El relat dels fets assenyala que el caporal primer va tocar el cul en diverses ocasions la víctima, li preguntava sobre quan sortiria de l'armari i li va demanar repetides vegades, de manera «insistent» i «humiliant», segons explicita el tribunal, que tinguessin relacions sexuals. Després de denunciar la situació que estava vivint a un suboficial, el caporal va estar dos mesos i mig de baixa per una crisi d'ansietat.

El Suprem, en sentència de la qual ha estat ponent la magistrada Clara Martínez de Careaga, desestima el recurs del caporal primer, que al·legava vulneració de la seva presumpció d'innocència per falta de proves directes. L'alt tribunal destaca que la condemna es recolza en el testimoni de la víctima, la declaració de l'acusat, i les declaracions de «ni més ni menys» que 17 testimonis, al costat de la pericial de dos experts. A més, entre els testimonis n'hi ha que van presenciar les provocacions i insinuacions de l'acusat.