13 de setembre de 2016
13.09.2016

Una família d'acollida, obligada a tornar un nen a la mare biològica

La devolució es produeix en una caserna de la Guàrdia Civil de València en un clima de gran tensió

13.09.2016 | 00:00
Els pares adoptius, Alberto i Noelia (al centre) es van mostrar molt afectats.

El petit Joan, de 4 anys, va ser entregat a la seva mare biològica després de viure des que tenia un any i mig a Sueca (València) amb la seva família d'acollida preadoptiva, que espera que aquesta devolució per imperatiu judicial sigui només un «malson brutal» i que el menor torni aviat amb ells. La caserna de la Guàrdia Civil de Patraix va ser el lloc on es va produir l'entrega de Joan, en compliment d'una sentència de l'Audiència Provincial d'Oviedo dictada el passat mes de març i que ha estat recorreguda davant el Tribunal Suprem per la família d'acollida.
Minuts abans de les deu del matí van arribar els pares d'acollida, Alberto i Noelia, amb el petit als braços i acompanyats per mig centenar d'amics i familiars que reclamaven «justícia». Posteriorment ho va fer la mare biològica, María José, una jove de 18 anys, acompanyada de la seva mare i una altra persona.
Tant a l'entrada com a la sortida dels pares d'acollida de la caserna es van viure moments de tensió, ja que Noelia, que assegurava que el que estava passant era «injust», va patir una crisi nerviosa i una de les seves amigues un desmai que va obligar a trucar a una ambulància.
Alberto Bordes, pare d'acollida, va assegurar que havia intentat fer entendre al nen que «l'estimem molt i que això no ha acabat aquí, que lluitarem per ell perquè ha d'estar amb nosaltres». «Li he dit al meu fill que l'estimo molt i que lluitaré per ell», va assenyalar Bordes, que va explicar que el petit Joan «ha tingut un procés de negació, s'ha enfadat amb nosaltres i hem intentat fer-li entendre que fem això perquè ens hi obliguen».
Una sentència de l'Audiència Provincial d'Oviedo ha determinat que Joan torni amb la seva mare biològica, que l'està reclamant des que l'hi van treure poc després de néixer, tot i que el jutjat de primera instància d'Oviedo, la Fiscalia i la Conselleria de Benestar Social aposten perquè el menor visqui amb la família d'acollida preadoptiva. La decisió de l'Audiència Provincial ha estat recorreguda davant del Suprem i l'advocat de la família d'acollida, Enrique Vila, espera que «aviat» hi hagi sentència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook