El president del Govern, Mariano Rajoy, considera que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha quedat sense arguments per mantenir el bloqueig polític i li va advertir que la seva actitud provocarà danys als ciutadans i no li sortirà gratis a Espanya. Rajoy va continuar la seva pressió sobre Sánchez en una reunió amb els diputats del PP el mateix dia en què el president de Ciutadans, Albert Rivera, va llançar també un missatge al secretari general del PSOE instant-lo a «reflexionar i recapacitar», així com a posar-se a treballar per aconseguir la governabilitat d'Espanya. Però el va avisar que no ho faci sobre la base d'un pla inviable que parteixi dels seus 85 escons i que considera que «insinua però no s'atreveix a plantejar».

Un pla que Sánchez no ha descartat i del qual podria parlar aquesta setmana amb el líder de Podem, Pablo Iglesias. El secretari d'Organització d'aquest partit, Pablo Echenique, va explicar que el PSOE els ha transmès informalment que aquesta setmana vol concretar una reunió entre els dos líders. No obstant això, fonts socialistes van puntualitzar que no hi ha res tancat, tot i que hi ha la voluntat que es pugui pactar aquesta entrevista. Davant d'això, el mateix Iglesias va assenyalar que manté un «contacte permanent» amb el líder del PSOE, amb qui ha quedat en parlar aquesta mateixa setmana tot i que encara no han concretat data exacta ni si mantindran una reunió cara a cara.

Rajoy, a la reunió amb els seus diputats, va recordar les reiterades negatives de Sánchez a les ofertes que li ha realitzat i va opinar que no té cap argument per justificar el bloqueig polític al qual creu que està «sotmetent la nació». «Tot això no és gratis», va alertar abans d'augurar que la situació acabarà creant problemes als espanyols.