Al crit de "sóc Satanàs i necessito la teva sang" un home de 41 anys, resident a Oviedo, va apunyalar ahir a la seva mare, de 72 anys, al carrer Pérez de Ayala per motius que encara s'estan investigant. Els fets es van produir cap a dos quarts de la tarda quan l'atacant, que segons fonts de la investigació pateix problemes mentals i està tractant d'iniciar el procés per realitzar un canvi de sexe, va entrar fora de si a la botiga d'arranjaments de roba que la seva mare regenta a un baix comercial al centre de la capital asturiana.

Un cop dins de la botiga, l'home, sempre segons fonts coneixedores de la investigació, es va fer amb unes tisores i va apunyalar la seva mare a l'altura de l'abdomen argumentant que era Satanàs i necessitava la sang de la seva progenitora. La sala del 092 de la Policia Local va rebre l'avís i ràpidament es van traslladar a la zona fins a tres patrulles del Servei de Trànsit de Seguretat Ciutadana del cos municipal, a més d'una ambulància. L'home, molt corpulent, va oposar resistència a l'hora de ser detingut i va haver de ser reduït per quatre agents. Durant el forcejament es va trencar una de les vidrieres del comerç.

La dona va ser traslladada al servei d'urgències de l'Hospital Universitari Central d'Astúries (HUCA) on va ser atesa d'un tall de caràcter lleu. Un cop tractada pels facultatius de les ferides, i poc després dels fets, va rebre l'alta. Va ser llavors quan va acudir a comissaria per presentar la corresponent denúncia. El suposat agressor va ser detingut a l'espera de passar en les pròximes hores a disposició judicial.

Al lloc dels fets es va congregar una desena de persones, fonamentalment propietaris dels comerços adjacents, i alguns veïns i vianants, alertats pel desplegament policial que va durar uns minuts. Una de les comerciants de la zona es va fer càrrec de la vigilància de la botiga d'arranjaments de la dona ferida fins a l'arribada d'una familiar de la víctima.