Tres sol·licitants d'asil sirians van ser detinguts a Alemanya per la seva presumpta relació amb l'Estat Islàmic (EI). Els tres van tenir vincles amb els terroristes dels atemptats de París de novembre passat i constituïen probablement una «cèl·lula dorment», segons el ministre d'Interior, Thomas de Maizière. En una compareixença davant els mitjans després de conèixer-se la detenció a l'estat federat de Schleswig-Holstein de tres homes, de 17, 18 i 26 anys, el ministre va assenyalar que no hi ha indicis concrets sobre la preparació d'un atemptat, però sí que els detinguts es trobaven a l'espera de rebre instruccions de l'EI.

Segons el ministre, tot sembla indicar que la banda de traficants que va portar els terroristes de París a Europa va ser la mateixa amb la qual els tres sol·licitants d'asil detinguts van arribar a Alemanya al novembre de 2015, des de Turquia fins a Grècia i després a través de la ruta dels Balcans. A més, els passaports que portaven els tres sospitosos provenen del mateix taller que els documents dels terroristes de París.

De Maizière va assenyalar que els responsables de la investigació havien centrat les seves indagacions en particular en la relació dels detinguts amb els terroristes de França, que van deixar 130 morts en els atemptats perpetrats el 13 de novembre contra la sala de concerts Bataclan i altres objectius.

Aquests vincles demostren, segons el ministre d'Interior, que l'Estat Islàmic no té només determinats països en el punt de mira, sinó tot Occident, circumstància per la qual es fa encara més necessària una «bona cooperació» dels organismes de seguretat nacionals, també a nivell transatlàntic, per afrontar aquesta amenaça comuna.