L'Exèrcit sirià va denunciar diverses violacions de la treva iniciada dilluns al país per part de grups armats a diferents parts del territori. Fonts militars van assenyalar que cap a la una de la matinada organitzacions armades van llançar projectils de morter contra posicions castrenses a la zona de les acadèmies militars al barri d'Al Ramusa, al sud de la ciutat d'Alep. Un atac similar es va registrar a la mateixa hora a les proximitats de l'àrea de Castelo, al nord de la mateixa població.

Abans de la mitjanit, grups armats van disparar amb metralladores contra punts castrenses a Kafranan i a la carretera que uneix les localitats de Masiaf i Jirbet al Suda, a la província d'Alep. La treva ha estat acceptada per la Coalició Nacional Siriana (Cnfros), principal aliança política opositora, i per l'Exèrcit Lliure Sirià (ELS). L'Observatori Sirià de Drets Humans no ha documentat la mort de cap persona des de l'inici de l'alto el foc.

Per altra banda, almenys 301.781 persones han mort i més de dos milions han resultat ferides a Síria des de l'inici del conflicte, al març de 2011, fins a l'inici de la treva, va explicar l'Observatori Sirià de Drets Humans. Segons el recompte, almenys 86.692 civils, dels quals 15.099 eren menors i 10.018, dones, han perdut la vida al territori sirià en aquests més de cinc anys de guerra civil.

Així mateix, uns 48.766 combatents sirians de faccions rebels i islàmiques, així com de les Forces de Síria Democràtica (FSD) -una aliança armada kurd àrab- han mort; als quals se sumen 3.593 desertors de les forces del règim. També han mort 52.031 milicians estrangers d'organitzacions radicals, com l'Estat Islàmic (EI), el Front Al-Nusra, l'Exèrcit Islàmic de Turkmenistan i els Soldats d'Al-Aqsa, entre d'altres.