L'exprimer ministre britànic David Cameron no va tenir una estratègia coherent en la intervenció militar anglo-francesa a Líbia el 2011, que va estar basada en «suposicions errònies», va assenyalar un comitè parlamentari del Regne Unit.

En un informe, el comitè d'Afers Exteriors de la Cambra dels Comuns critica durament la intervenció per deposar l'antic líder libi Muammar al-Gaddafi en considerar que al pla li va faltar informació d'intel·ligència «precisa», el que va facilitar l'avanç del grup terrorista estat Islàmic (EI). Els diputats critiquen Cameron per haver transformat un intervenció destinada a protegir la població civil en una «política oportunista per aconseguir un canvi de règim».

En el document, els parlamentaris consideren que el fracàs de l'antic cap del Govern per desenvolupar una estratègia coherent per tal d'ajudar Líbia després de la caiguda de Gaddafi va donar pas al col·lapse polític i econòmic del país, a una crisi humanitària i a l'augment de la presència de l'EI al nord d'Àfrica.

Després de la caiguda de Gaddafi el 2011, Líbia es va sumir en la violència amb l'aparició de nombroses milícies. Els diputats britànics adverteixen que la comunitat internacional ha de donar suport ara al Govern d'Acord Nacional.