Un gol de falta de Cristiano Ronaldo a un minut del final va castigar el seu Sporting de Portugal, que va tenir a la mà el triomf després d'exhibir el seu potencial al Santiago Bernabéu i desfigurar un Reial Madrid que va acabar remuntant amb un cop de cap de Morata que va premiar l'orgull (2-1). O el que és el mateix, una altra remuntada sobre la botzina marca de la casa dels blancs.

Era una estrena trampa. L'Sporting té més futbol que nom, arribava sense fer fressa al Santiago Bernabéu en el seu retorn a l'elit del futbol europeu i va sorprendre aquells que esperaven una nit plàcida de golejada. Ben plantat des de l'inici va aconseguir deixar sense identitat en el primer acte un Madrid previsible. La pressió portuguesa, el gust per la pilota i la bona ocupació dels espais van marcar el duel en el seu naixement.

Ennuegat en el 4-1-4-1 del rival, el Reial Madrid va veure com l'Sporting mostrava arguments per a un premi més gran. Va aparèixer al costat dret un jugador que va desbordar sempre i va explotar la seva velocitat castigant Marcelo. El pols amb Martins era dels bons i va neutralitzar l'arma ofensiva del brasiler, sempre clau per al joc blanc. El just premi per a l'Sporting arribava només començar el segon acte. S'esperava sortida en tromba madridista i res més lluny de la realitat. Una falta d'entesa entre Ramos i Modric va acabar amb la pilota en l'esquerra de Bruno César, que amb un xut ajustat al pal superava l'estirada de Casilla.

Bruno César tornava a provar Casilla i Zidane ja meditava canvis a la recerca de la reacció. Bale i Benzema cedien el lloc a Lucas Vázquez i Morata. Davant la falta de futbol bé estava agafar-se al esperit de lluita. El bon partit de l'Sporting es quedaria sense premi en un tres i no res quan, al darrer minut del temps reglamentari, Cristiano Ronaldo transformaria una falta. L'empat era un mal menor fins que, en l'última jugada del partit, Morata va fer el 2-1 en rematar una centrada de James.