Alberto Bordes Folgado, el pare preadoptiu del nen de Sueca (València) que ara ha hagut de tornar a la seva mare biològica per ordre judicial, va assegurar que la mateixa mare va donar el seu consentiment voluntari a l'adopció, però que després va decidir impugnar «sota la influència d'una família desestructurada». Amb una carta va respondre a la que dimarts va divulgar Abeng Ayang, en què aquesta deia que «no em van treure el meu fill per tenir mala vida. Me'l van arrabassar». L'advocada de Maria José, la mare biològica, va oferir als pares preadoptius la possibilitat de mantenir contacte amb el nen.

Les dues missives han arribat després que els pares preadoptius retornessin a la mare biològica el petit el passat dia 12, després d'una resolució judicial de l'Audiència Provincial d'Oviedo. Els pares d'acollida, la Fiscalia d'Astúries i el Principat han recorregut en cassació davant el Tribunal Suprem la devolució del menor, de 4 anys, a Abeng.

En la missiva del pare preadoptiu, publicada pel diari Levante, Bordes destaca que «va arribar el dia de ratificar el procés d'adopció d'en Joan, cosa que vam fer tant nosaltres com la mare biològica de forma voluntària. Però passats uns mesos, i sota la influència d'una família desestructurada, van impugnar el seu consentiment a l'adopció». La mare havia assenyalat en la carta prèvia que ella es va oposar al procés d'adopció.

El pare insisteix que el lliurament ordenat a Oviedo s'hauria d'haver suspès fins que el Tribunal Suprem es pronunciés. I afirma: «Evidentment, algú no ha fet les coses bé, però no som nosaltres com a família adoptiva i molt menys el nostre fill, que acaba de fer quatre anys».